A Belgian Village - Multibrand PR project

Een Belgisch dorp in Italië? Daar zouden de Romeinen geen oren naar hebben. Dan maar in Milaan, dachten wij bij DIFT. En dat tijdens Il Salone del Mobile 2015.

Het creatief idee 

Van koterijen naar een tentoonstellingsconcept
Met dit concept bood DIFT labels en designers een andere manier om hun producten te tonen, zonder terug te grijpen naar de typische beursomgeving (of zelfs de typische evenementen die in de stad plaatsvinden). We haalden de mosterd bij de gezelligheid van een Belgische dorp, vooral dan bij onze typische koterijen. Tijdens Il Salone bouwden we in de stad een tentoonstelling vanaf de grond. Letterlijk, want in onze 'geheime tuin' stond niets. DIFT bedacht het concept en zorgde voor de resultaten. 


Het resultaat
De tentoonstelling werd een Belgische enclave in Ventura Lambrate, op meer dan 500 m², inclusief lantaarnpaal en dorpsplein(tje). Meer dan 50 000 bezoekers kwamen langs en meer dan 300 journalisten registreerden zich. #abelgianvillage was op instagram een hashtaghit. 

Verschillende designers toonden er hun werk van 14 tot 19 april 2015: Alton, Atelier Belge, De Invasie (alle namen via deze link), DeltaLight, Design museum Gent (support by BUDA::lab), Filip Janssens, FIVE AM, Fragmenture, Giel Dedeurwaerder & Sebastien Talpe, Ilse Bruggemans, Not Too Arty ShopSep Verboom, Serax, Studiomie, Studio Woot Woot, VOMO, Quitch en Zangra

Maar daar bleef het niet bij. Fietsliefhebbers konden de stad intrekken op een Minerva fiets. En had je erna wat dorst, dan kan je proeven van enkele Belgische toppers, de drank in ons dorp zal immers aangeboden worden door PALM en de Distillerie de Biercée. Na de tentoonstelling overdag kon je 's avonds blijven plakken voor plant-based festival food en fine dining, want zowel Just Like Your Mom en Kevin Storms van Foodstorms kookten voor ons in Milaan. De hosts werden op hun beurt gekleed door Black Balloon

Meer info? Mail yves@dift.be
Foto's door Bo Baccarne

Denk je dat wij jou kunnen helpen bij je volgend project? Neem contact met Bert

Share