De Nieuwe Dokken - de Gentse dokken komen thuis

Opdracht

Schipperskaai Development (Re-Vive, Vanhaerents Development en Van Roey) ontwikkelt de komende jaren aan de Gentse Havendok een volledig nieuwe buurt die De Nieuwe Dokken heet. Hoe zet je een wijk - er komen niet alleen vierhonderd woningen maar ook kantoren en handelszaken - op de kaart? Dat was de opdracht waar wij mee aan de slag gingen!

Creatief idee

Om de nieuwe buurt in de markt te zetten zorgden we voor een sterk imago, een passende huisstijl en de bijhorende communicatie. In het logo komen de golven van het water terug, een van de grootste troeven van De Nieuwe Dokken.

Het project kondigden we aan met een promotievideo waarin pianist Mirek Coutigny op een vlot achter een vleugelpiano door de buurt drijft. De film is een knipoog aan en een antwoord op een campagnevideo van Greenpeace, waarin pianist Ludovico Einaudi op de Noordpool speelt. In De Nieuwe Dokken staat duurzaamheid centraal, waardoor de link tussen beide films al snel gelegd wordt.

De Nieuwe Dokken is een buurt die nu al leeft, doordat heel wat mensen er wonen, werken of passeren. Die diversiteit brengen we in beeld door samen met een fotograaf portretten van hen te maken op de Bataviabrug, een van de verbindingen tussen de buurt en het centrum van de stad.

Wat hebben we gedaan?

Ontwerp logo en brandguide

Lanceringsevenement in Kinepolis

Video met pianist Mirek Coutigny

Wrappen van een caravan, opmaak van folders en flyers

Social media management en strategie

Placemaking via reeks portretten van passanten

Facts

Meer dan 75% van de woningen uit de eerste twee fasen waren in twee weken verkocht.

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Bert. (bert@dift.be) Voor het resultaat kan je surfen naar de website www.denieuwedokken.be

Het team

Regie: Jochen Decostere

Camera: Jens Vanysacker, Bert Degraeve, Bird and Frog

Illustratie: Sarah Van Belle, Leen Verhulst

Piano: Mirek Coutigny

Vlot: Friends & Fools

Fotografie: Wouter Van Vaerenbergh, Senne Van der Ven, Wouter Maeckelberghe

Sound: Roundhouse

Event: Clouds

Site: Glue

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Bert. (bert@dift.be)

De Nieuwe Dokken

Share