Edugo Campus Lochristi - Wanneer je leerlingen campagne laat voeren

Edugo Campus Lochristi is een middelbare school met een enthousiast team leerlingen en leerkrachten. Om dat aan de buitenwereld duidelijk te maken klopten ze bij DIFT aan voor een campagne die afweek van hoe scholen normaal communiceren.

Het creatief idee

Wat gebeurt er als de leerlingen van een school zelf campagne voeren? Wij testten het uit! Zo heeft elke leerling wel die ene leerkracht die hij/zij nooit zal vergeten. De leerkracht wiskunde die de les toch leuk kon maken met zijn droge humor of de juf godsdienst waar je altijd bij terecht kon met je verhaal. In Edugo Lochristi hebben de leerlingen een zeer goede band met de leerkrachten en deze sterkte wilden we benadrukken en vastleggen. Portretten van leerlingen en hun favoriete leerkrachten werden verspreid op sociale media.

En wat gebeurt er als de leerkrachten en de medewerkers van een school zelf campagne voeren? Ook dat testten we uit! Het privéleven van een leerkracht is voor leerlingen vaak iets mysterieus. Wat doen ze? Waar wonen ze? Hebben ze huisdieren? De leerkrachten van Edugo Lochristi gunden ons een blik in hun privéleven aan de hand van een aantal snapshots van een doorsneedag. Ook deze werden verspreid op sociale media.

Wil je meer weten over dit project? Thomas kan je er alles over vertellen!

Ook eens met ons samenzitten? Mail dan even naar Bert.

Share