HANDS ON GASTON - serre voor design museum gent

Design museum Gent timmert al enkele jaren aan de weg om opnieuw een hedendaags en inspirerend museum te worden. En met succes. Ook in de nieuwe tentoonstelling Hands on Design staat die beleving centraal. Design museum Gent vroeg DIFT & Clouds om na te denken over de inrichting en uitbating van hun binnenplein. 

Het creatief idee

Design museum Gent vroeg DIFT & Clouds om na te denken over de inrichting en uitbating van hun binnenplein. We bouwden verder op de huiselijke sfeer van de scenografie door te werken met dat typisch Belgische extraatje in de moestuin: de serre. Het resultaat is een designserre waar je kan lunchen, aperitieven, vergaderen of gewoon ontspannen. Door planten samen te brengen met Belgisch design van onder andere Monsieur Tricot, Bulo, Serax, Vincent Sheppard, Atelier Belge en De Zetel krijg je een baken van licht en ruimte in het midden van het binnenplein.

Hands on Gaston - want zo wordt de serre genoemd - wordt uitgebaat door Coeur Catering.

DIFT werkte voor dit project samen met o.a. Studio Woot Woot, Clouds, Werkplaats Grof, Atelier Belge en Pieter Michiels. De foto’s zijn genomen door Eline Ros.

Alle vormgeving werd gemaakt door Superset.

Meer weten over dit project? Yves kan je alles vertellen. 
Ook een project voor ons? Neem contact op met Bert.

Design museum Gent

Share