arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckclipboardclosediftCombined Shapegluegoogle-plusinstagramlinkedinmailmenuselectarrow-leftarrow-righttwitteryoutube

DIFT - Mag Het Wat Meer Zijn?

Samen met drie Kortrijkse musea palmen we de stad in!

Wat als je DIFT vrij spel geeft

Wat zou er gebeuren als de Kortrijkse musea samen met BuBox - een maand lang negen leegstaande winkelpanden in de binnenstad zouden inpalmen? Dat ontdek je deze maand op ‘Mag het wat meer zijn?’, een origineel stadsevenement in Kortrijk.

Dift Kortrijk Mag Het Wat Meer Zijn Duif

Zo gingen we te werk

Ieder weekend kun je er ronddwalen in een van de tien kamers op negen verschillende locaties. In die panden staan installaties die inhoudelijk verwijzen naar de collecties in de musea of naar de stad. Aan de hand van een workshop gingen we op zoek naar wat Kortrijk nu zo uniek en bijzonder maakt!

Zo kun je je er vergapen aan een weefgetouw waaraan verschillende kunstenaars werken of knikkers laten rollen over de Kortrijkse bruggen, die we op schaal lieten bouwen. In een andere kamer staat dan weer een gigantische ‘stadsboom’, waarop mensen samen met genealogen kunnen ontdekken of hun persoonlijke stamboom vertakkingen met die van beroemde Kortrijkse families heeft.

Ook rond het woord 'bendig' - een typisch Kortrijkse uitspraak die erop neerkomt dat mensen twee keer nadenken voor ze hun geld spenderen - richtten we een kamer in. Daarvoor werken we samen met Jelle Mastenbroek, een Nederlandse kunstenaar die fantastische installaties maakt die tot leven komen als je er een munt in gooit.

DIFT_Kortrijk_Mag_Het_Wat_Meer_Zijn_Jelle_Mastenbroek_Bendig_2.jpg#asset:1579

DIFT_Kortrijk_Mag_Het_Wat_Meer_Zijn_Kortrijk.jpg#asset:1530

De kamer Rood verwijst naar drie zaken. In eerste instantie is rood, samen met wit, de kleur van Kortrijk. De kamer is een hommage aan de fotografe Zaza Bertrand, die tegelijkertijd in BuBox tentoonstelt en wiens serie Japanese Whispers die in Japanse love hotels gemaakt werd. In de kamer hangt lingerie uit het archief van Texture, aangevuld met hedendaagse ontwerpen van la fille d'O.

Wat hebben we gedaan

  • Creatief concept voor stadsevenement
  • (Coördinatie) productie van tien installaties
  • Branding en copywriting Mag het wat meer zijn?
  • Opmaak afgeleiden
  • Bedenken en creëren van bordspel Kort-Rijk

DIFT_Kortrijk_Mag_Het_Wat_Meer_Zijn_Bordspel_171218_162317.jpg#asset:1544

Team

  • Productie Pieter Michiels, Animus, Jelle Mastenbroek, Quindo, Sophie Vanwynsberghe, Hermine Van Dijck
  • Fotografie Zaza Bertrand, Frederik Buyckx
Dift Meerweten Dorien

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Dorien

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Bert.