WATT - Van walhalla voor design- en cultuurlovers tot woon- en werkplek van de toekomst

Opdracht

Wat te doen met een pand dat leegstaat en wacht op een nieuwe eigenaar? Wat vroeger het oude Elektriongebouw was, wordt de komende jaren door Re-Vive en Canal Properties omgetoverd tot een moderne woon- en werkplek. Maar het zou zonde zijn om in tussentijd niets met dit gebouw te doen. DIFT stond in voor de tijdelijke invulling van WATT en verzorgt ook nadien de communicatie van de site. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met WATT The Firms, de kantoorruimte die op WATT te huur is.

Creatief idee

Met de tijdelijke invulling van WATT wilden we de schoonheid van het gebouw in het licht zetten, en bewust de kaart van een kwalitatieve inspirerende tijdelijke invulling trekken. In de branding en inrichting van het project focusten we op de architectuur van het gebouw, de geschiedenis en hoe we dat konden vertalen.

In WATT kon je onder andere terecht om cocktails en koffie te drinken, te brunchen, te shoppen en in onze stijlvolle Airbnb te overnachten nadat je een vernissage van een expo had meegepikt.

Voor de kantoren kozen we voor een duidelijke naam die het bedrijvencentrum onderscheidt van het overkoepelende WATT. De huisstijl verwijst naar de gevel van het gebouw en de raampartijen. De kleuren die steeds terugkeren zijn gebaseerd op een palet dat op de gevel toepasbaar zou kunnen zijn. Om mensen te lokken die momenteel al een kantoor in Gent huren maar misschien willen veranderen van locatie, lanceerden we een creatieve affichecampagne waarbij we focusten op de verschillen van hun huidige locatie en WATT The Firms.

Wat hebben we gedaan?

Tijdelijke invulling van de site

DIFT Gallery waar kunstenaars de ruimte kregen om een project voor te stellen

Rooftop Apartment op de bovenste verdieping

Communicatie en branding van de woningen, appartementen en kantoren

Facts

Alle Belgische kranten en tijdschriften schreven over WATT, en ook internationaal werd het project opgepikt met vermeldingen op onder andere Dezeen en Design Milk. Het appartement was steeds verhuurd en voor de Ugly Belgian Houses-expositie in WATT stond een meterslange rij tot buiten het gebouw.

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Bert. (bert@dift.be) Meer informatie over het WATT-project vind je hier https://www.revive.be/projecten/watt

Het team

Tijdelijke invulling: Black Balloon, espoo, Charlene De Buysere, BOOM, MTWalls, Jiggers

Fotografie: Eline Ros

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Bert. (bert@dift.be)

Share