DIFT - familiebedrijf.be

Branding • Strategy

De branding

familiebedrijf.be, voorheen het Instituut voor het Familiebedrijf, is hét advies- en kenniscentrum voor alle Vlaamse familiebedrijven en zet in op de verdere groei en ontwikkeling ervan. Met een nieuwe naam was er een nieuwe look nodig, en daar kwam DIFT als creatief designbureau handig bij te pas. Vertrekkende van de URL ‘familiebedrijf.be’ rolden we een strategische rebranding uit met een logo en vormgeving die ervaring en bovenal professionaliteit moesten uitstralen. 

Icoon-Familie-Bedrijf-witbaseline.gif#asset:3607

Het merk

Een herkenbaar en sterk logo dat expertise en vertrouwen belichaamt, dat was ons doel. Naast de baseline ‘Kennis, advies en netwerk voor alle familiebedrijven’, namen we de iconische letter f die het woord ‘familiebedrijf’ opent en eindigt als startpunt. Dankzij een helderblauwe en elegante schreeflettervorm wordt de toon van het instituut meteen gezet: hier staat een professioneel team klaar om je met al hun ervaring een helpende hand aan te bieden. 

Vervolgens speelden we daar nog verder op in met de logo-animatie. Als een opengelegd spel kaarten verschijnt eerst de kenmerkende f en schuift het vervolgens open om de volledige naam te onthullen. 

Evenementen

Familiebedrijf.be is meer dan enkel een centrum en organiseert verschillende evenementen om zijn netwerk te informeren en te verbreden. We namen eveneens al deze evenementen onder de loep en gaven ze elk een duidelijke eigen identiteit, die weliswaar nog steeds in relatie staat met het hoofdmerk. 

De feestelijke Dag van het Familiebedrijf krijgt zo stralende ornamenten in alle hoeken van de uitnodiging. Follow up daarentegen, dat zich specifiek richt op de overdracht van familiebedrijven over generaties heen, wordt verbeeld met strakke, dynamische lijnen die symbool staan voor de opvolging binnen een familie. 

Met een sterke vormgeving en heldere communicatie wordt het familiebedrijf.be-netwerk zo elke dag groter en is het merk herkenbaarder dan ooit.  

Browser Familiebedrijf Tranparant Dift

Website

Naast de rebranding zijn we ook aan de slag gegaan met de website. familiebedrijf.be beschikt namelijk over een ruim archief aan artikels en blogstukken, maar kon niet veel lezers ernaartoe leiden. 

Wij hebben ze daarom weer prominent op de webpagina gezet. Om de longreads aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor de bezoeker, goten we deze om in een heldere vormgeving, voorzien van sprekende beelden. 

Team

  • Webdevelopment Breadcrumbs - Fred Lagast
Meerweten Linda

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Linda

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Linda.