DIFT - FEM

BRANDING • STRATEGY

DIFT goes international with... FEM!

Dragqueens zijn zo stilaan de hele wereld aan het overnemen. Met het ultra-populaire realityprogramma RuPaul’s Drag Race in de VS, schieten de houses en drag events als paddenstoelen uit de grond. En niet alleen daar, ook in het Verenigd Koninkrijk en België broeit het in de drag scene. Denk maar aan Cabaret Mademoiselle en House of Lux in België, of Sink The Pink en Haus of Kendoll in het VK. 

We leven momenteel in, zoals het in The New York Times staat, The Golden Age of Drag. Dat is DIFT natuurlijk ook niet ontgaan, en omdat dragqueens nog te vaak teveel betalen voor een product of teveel tijd verliezen bij het zoeken ernaar, leek het ons hoog tijd voor een geheel eigen concept: FEM.

Een webshop voor alle dragqueens, voor alle genders, voor iedereen dus die een stap wil wagen in de ongelofelijk bevrijdende wereld van drag. We vullen hét gat in de online shopping industrie voor dragqueens door alle onmisbare producten onder een dak te brengen. En we zien het groots. 

Samen met founder Gauthier Van Malderen, die een enorm succes heeft geboekt in de VK met zijn online boekenplatform Perlego, willen we ons niet enkel tot België beperken, maar willen we dé nummer 1 drag webshop worden in heel Europa.

FEM is fun, FEM is eerlijk.

Contour-Pencils-02.gif#asset:3184


Onze website is kleurrijk, gebruiksvriendelijk en vooral vrolijk. Wij nemen ook geen piepkleine modellen met onrealistische maten. Nee, wij tonen ook de al wat ruimere (mannen)maten, want sommige van de mooiste queens hebben toevallig ook de grootste voeten, geloof het of niet. Daarbij zetten we ook sterk in op sociale media. Zo bewees onze populaire instagrampagina @getyourfem dat being fabulous voor iedereen kan zijn, gevuld met onze eigen beelden van een fantastische shoot. Op een maand tijd verwierven we niet minder dan 1400 volgers, en dat verdient een *tongue pop* (voor diegenen die dit niet kennen: educate yourself!).

Een webshop van dragqueens en voor dragqueens.

Wij weten wat we doen, want we zijn zelf geen onbekenden in de lokale drag scene. Dat de hechte queer community ten alle koste moet beschermd worden, beseffen wij ook. Minderheden moeten minderheden steunen. Daarom biedt FEM een platform en stem aan aan onze Femily, en willen we vooral het zelfvertrouwen van onze queers and queens opkrikken door ze te omarmen met warmte en liefde (en ook wat sass natuurlijk). Cause if you can’t love yourself… we’re here to change that.

20191122_FEM_Team-Gif.gif#asset:3168

  • Fotografie Wouter Van Vaerenbergh, Jennifer Kesteleyn
  • Models House of Lux, Joppe DC
  • Fashion design Bart Hoste
Dift Profielen Fien

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Fien.

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Bert.