20190301 Dift Beelden Blog Jaar Van De Ja

JAAR VAN DE JA

16 januari 2019 . 10 min read

Dag,

Weet je nog, toen je klein was en op een stoel stond? Je las vol trots je nieuwjaarsbrief. Lieve mama & papa, meter en peter. En je begon eraan. Wensen over vrede, gezondheid en geluk. Afhankelijk van je leerkracht al dan niet in een goede cadans en een aardig rijm. 

Als je ouder wordt komen de clichés. Een goei lief zeker. En dat we ze nog lang mogen mogen. Maar toch kruipen we vandaag met DIFT weer op die stoel. Een beetje ontdaan van alle franjes van een zelfgemaakte kaart en rijmelarij maar met een pak wensen die van diep komen.                

We wensen ons en jou dat 2019 het jaar van de ja mag worden. Een ja voor een integrale samenleving, waar ook ter wereld. Dat we niet meer alleen vol afschuw zitten te kijken naar de zoveelste uitlatingen van Trump, maar ook zelf kiezen om aan de juiste kant van de geschiedenis te staan. Dus ook een diverse stad, straat en werkvloer.

Een ja voor toiletten die alle privacy bieden die we willen: geen dwingende mannen of vrouwen, maar genderneutraliteit. Die ook mag gelden in het aanwerven van mensen en promotie. Dat onze bedrijven en politiek in 2019 even gender fluid als de aanstormende generatie mag worden en breder, dat we iedereen, ongeacht hoe die zich identificeert, zich evenwaardig laten voelen. 

We wensen iedereen ook dat we in 2019 naar 2050 kijken. Ambitieuze klimaatdoelstellingen waarmaken en geloven dat het goed fout zit met het klimaat. Een ja dus, voor fietsen in de regen, waarbij we gezwind op de fiets de steeds korter wordende file aan Dampoort voorbij razen.

En een moedige minister van mobiliteit en volksgezondheid die alcohol langs de snelweg toch verbiedt. Dat we ze nog lang mogen mogen maar af en toe toch eens eentje laten staan. Weten dat alcohol, hoe sociaal aanvaard ook, niet alleen mensen doodt, maar ook relaties en vriendschappen en dat we daar kritisch mee omgaan. 

We hopen dat je in 2019 iedereen de hand schudt. Ook als die HIV positief is, AIDS of kanker heeft. Dat we kunnen instemmen met ziek zijn en onze eigen schrik overwinnen. 

En ja zeggen tegen dat alles wat nieuw of oud is en ons meer mens maakt: voor onszelf en voor andere mensen. Dat wensen we je ook. En wat meer een knuffel of een zoen. 

20181221 Dift Agency Kerst 20182
Deel dit artikel
loading...