Tnm Header 2

The New Masters

19 februari 2018 . 2 min read

DIFT is voor de vierde keer te gast tijdens Biennale Interieur. Zo organiseerden we onder andere al EYES / NIGHTS only: een hotel dat dubbelde als een expo, Club Design, de naam zegt het zelf, en Interieur Products, de eerste click & mortar Biennale shop.  

Dit jaar keren we terug naar het internationale event in Kortrijk met The New Masters.

Biennale Interieur bestaat dit jaar 50 jaar. 50 jaar Biennale, dat is ook 50 jaar het iconische logo door Boudewijn Delaere. En evengoed 50 jaar geschiedenis aan grafiek binnen Interieur en rond design.

The New Masters is een herinterpretatie van grafische vormgeving voor design en interieur. We nemen een kleur, vorm, patroon, ontwerp, merk, stroming,... als inspiratie en basis voor het maken van een vrij werk door een grafisch ontwerper van nu.

Het startpunt is een archief door DIFT bij elkaar gezocht, i.s.m. Design museum Gent en Biennale Interieur, met catalogi, tijdschriften, affiches en kranten van de voorbije 50 jaar.

De drager waarop de ontwerpers zullen werken is onbeslist. Sommige van hen gaan met papier aan de slag, ander nemen de locatie als drager voor een ruimtelijk werk, maar we hebben ook plaats voor producten of merchandising.

The New Masters zal het archief, in de vorm van een bib, en de herinterpretaties tonen tijdens Biennale Interieur 2018 in de Sint-Maartenskliniek van Kortrijk.

Deze ontwerpers, studio's en opleiding werken mee aan The New Masters: 

Adriaan Tas & Luca Beel, Nathalie Van der Massen, Inge Rylant, Specht Studio ism Levi Lanser, Toykyo, Studio Mattan, Now Is The New Later, Annelies Vanoost, Re-Do, Bureau Grusenmeyer, Luca Gent, Corbin Mahieu, Kymo one, Kritis & Kritis, Wonderwalls, Ship of Fools, Mathieu Cieters en DIFT natuurlijk (Fien Meelberghs i.s.m. Veerle Verschooren en Broos Stoffels)

Zonder hen zou het nooit lukken: Antalis, Stockmans, Arctic Paper, Fuji, Design museum Gent en Biennale Interieur. 

The New Masters Poster Online Final
Deel dit artikel
loading...