Blog Header Vooruit Tijdlijn

Verken Vooruit!

23 juni 2020 . 1 min read

Meer dan honderd jaar geschiedenis in een levendige onthaalruimte. Dat was de vraag die Vooruit ons een jaar terug stelde. Tijd voor een (korte) wandeling door ons plan. 

De geschiedenis van Vooruit is zo veelzijdig dat je haar niet in één beeld kunt vastleggen. De Timewalker die je nu de onthaalruimte ziet speelt net daarop in. Aan de hand van drie verschillende thema’s schuif je zelf de geschiedenis vooruit en kies je wat je wilt te weten komen en zien: ontdek het monument Vooruit, het engagement van de organisatie of de kunstenaars die erin gewerkt, gecreëerd en getoond hebben. 

De Timewalker is een technisch hoogstandje. Wij tekenden voor het concept en het UX -en interface design, maar zonder onze partner Ocular was je nu niet door die verhalen aan ‘t wandelen. Ook Paule Verbruggen van Amsab en Kristin Verboven waren van onschatbare waarde: zij doken onvermoeid in 't archief. Dat maakt deze installatie zo bijzonder: je kunt blijven klikken, ontdekken en meer te weten komen. Het materiaal is ook levend: dankzij het broekzakarchief kom je te weten wat er gisteren of eergisteren in Vooruit gebeurde. 

Schuif aan in de Vooruit en beleef nog meer waar dit huis voor staat. Tot daar! Deel dit artikel
loading...