arrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcheckclipboardclosediftCombined Shapegluegoogle-plusinstagramlinkedinmailmenuselectarrow-leftarrow-righttwitteryoutube
Dift Podcast We Are Activists Activsm Logo Banner

We Are Activists

5 april 2018 . 2 min read

Toen Steve Vranakis begin november het podium van het Creativity World Forum in Aarhus betrad, wisten we dat het interessant zou worden. De man, zoon van Griekse migranten, ging zeven jaar geleden na een decennialange carrière in de advertentiewereld bij Google aan de slag. Daar werkt hij bij het Creative Lab, zo’n beetje de speeltuin van een van ’s werelds grootste techbedrijven.

In Denemarken vertelde hij over ‘creatieve activisten’, mensen die geloven dat technologie en creativiteit ingezet kunnen worden om de wereld ten goede te veranderen. Een uitspraak die bleef nazinderen en die ons aan het denken heeft gezet. Zijn we bij DIFT zelf ook creatieve activisten? En wie zijn ook vanuit die gedachte bezig?

Dus gaan we op zoek naar die buitenbeentjes, die net als ons geloven dat activisme een nieuwe en belangrijke pilaar binnen ondernemen is. Bedrijven die naast hun dagdagelijkse taken extra initiatieven lanceren. Niet omdat het moet, maar omdat zij vinden dat het relevant en nodig is. Denk bijvoorbeeld ook aan wat VTM voor genderdiversiteit betekend.

Vanaf mei maken we elke maand een podcast, met thema's als gender, de impact van technologie op ons leven, ecologie, dieren- & mensenrechten, vluchtelingenproblematiek, ... .

20180205 We Are Activists Animatie
Deel dit artikel
loading...