Dift Podcast We Are Activists Activsm Logo Banner

We Are Activists

5 april 2018 . 2 min read

Toen Steve Vranakis begin november het podium van het Creativity World Forum in Aarhus betrad, wisten we dat het interessant zou worden. De man, zoon van Griekse migranten, ging zeven jaar geleden na een decennialange carrière in de advertentiewereld bij Google aan de slag. Daar werkt hij bij het Creative Lab, zo’n beetje de speeltuin van een van ’s werelds grootste techbedrijven.

In Denemarken vertelde hij over ‘creatieve activisten’, mensen die geloven dat technologie en creativiteit ingezet kunnen worden om de wereld ten goede te veranderen. Een uitspraak die bleef nazinderen en die ons aan het denken heeft gezet. Zijn we bij DIFT zelf ook creatieve activisten? En wie zijn ook vanuit die gedachte bezig?

Vanaf deze maand kan je onze zoektocht naar creative activism volgen. Mieke kroop achter de microfoon en maakte, samen met het DIFT team een reeks van podcasts over activisme. 

Afleveringen

Aflevering 4: Zwijgen is geen optie over hoe je optimisme makkelijk maakt. Beluister aflevering 4 op iTunes

Aflevering 3: Harald Dunnink van Momkai en De Correspondent over advertentievrije journalistiek. Beluister aflevering 3 op iTunes

Aflevering 2: Peter Muyshondt over het proces van legalisering om tot een eerlijk drugsbeleid te komen. 

Beluister aflevering 2 op iTunes

Aflevering 1: Dear Tech over de bestaansreden van technologie en over 'niet slecht' is niet goed genoeg. 

Beluister aflevering 1 op iTunes

Meer over het activisme bij DIFT weten? Lees wat Yves erover vertelde in een stuk dat hij schreef naar aanleiding van de lancering van We Are Activists. 

20180205 We Are Activists Animatie
Deel dit artikel
loading...