Header Dift Media Zwart Rgb

DIFT Media

“Never waste a good crisis”, zei Winston Churchill ooit. “We stampen een nieuw merk uit de grond in 2020”, zeggen wij. DIFT maakt vanaf nu nieuwe media. Geen klassieke televisie of radio, maar beeld en geluid met een twist.


Ben je op zoek om je merk te versterken op een vernieuwende manier? Dan moest je sowieso al bij ons zijn, maar nu hebben we een nog groter aanbod om dat te realiseren. We zetten in op podcasts, video, audiowandelingen, augmented reality, live-evenementen of een mix van alle bovenstaanden. Enkele voorbeelden.

Iconobelge - AntwerpPhoto

AntwerpPhoto is een internationale fotobiënnale in de Handelsbeurs van Antwerpen dat het allernieuwste van de fotografiewereld etaleert en waar deze zomer de tentoonstelling Iconobelge loopt.

Op Iconobelge vind je een straffe selectie van spraakmakende Belgische modefotografie. DIFT Media, in samenwerking met AntwerpPhoto, dompelt je graag volledig onder in deze beleving en daarom creëerden we een vierdelige podcastreeks. In elke aflevering wandel je met een mode-expert doorheen Iconobelge. Zo nemen topstyliste Ellen Monstrey, topmodel Kim Peers, topfotografe Lieve Blancquaert en ontwerpster Jasmien Van Loo je mee doorheen hun favoriete werken en vertellen ze vanuit hun expertise wat die foto’s net zo intrigerend maakt.

Beluister hier je alle afleveringen en vind je de werken die de experten bespreken. 

Antwerp Photo Foto 2

Open Tijdens Lockdown - deBuren

De coronacrisis heeft de hele wereld als bij donderslag verrast en stevig door elkaar geschud. Hierdoor ging de grens tussen Vlaanderen en Nederland opnieuw dicht: buren en familie werden van elkaar gescheiden en ondernemers moesten op zoek gaan naar creatieve oplossingen om hun cliënteel en zaak te behouden. Hoe hebben die ondernemers dat aangepakt? DIFT Media gaat in opdracht van deBuren op pad om de meest originele en hoopgevende verhalen te verzamelen. In deze vierdelige podcast ontdek je de meest creatieve oplossingen uit de retail-, horeca-, cultuur- en IT-sector. 

Beluister hier alle afleveringen van de Open Tijdens Lockdown podcast. 

Koen Naert - Europees Kampioen Marathon

Koen Naert won in 2018 de titel van Europees kampioen marathon in Berlijn. Hij liep toen een persoonlijk record van 2:09.52. Hij  was één van de vele topatleten die in een rechte lijn naar Tokio 2020 liep. De wereld heeft klappen gekregen en wat een mijlpaal moest zijn in het leven van al die atleten, werd een donker gat. Hoe gaat iemand daarmee om? DIFT Media brengt in opdracht van sportsDC het leven van Koen in kaart tijdens de coronacrisis met een driedelige podcastreeks.

De podcast valt te beluisteren op SoundCloud, Spotify en koennaert.be

Timewalker - Vooruit

Meer dan honderd jaar geschiedenis in een levendige onthaalruimte. Daar mochten we van Vooruit volledig ons ding mee doen. En DIFT doet toevallig niks liever. Onder de noemer ‘Verken Vooruit’ stellen we voor: Timewalker. Het is een beweegbare teletijdmachine die je doorheen de geschiedenis van Vooruit kunt schuiven en zo laat je alle hoogtepunten van de voorbije honderd jaar tot leven komen. 

20200615_Vooruit_Tijdlijn_17_3.jpg#asset:4078

Het product dat de wereld verandert - OVAM

Er zijn een pak producten die de wereld veranderen. In deze podcast duiken we samen met de ontwerpers ervan in die producten en in hoe zij naar ecodesign kijken.

Dit is een podcast voor OVAM, een Vlaamse overheidsdienst die ervoor zorgt dat we in Vlaanderen op een doordachte en milieubewuste manier omgaan met afval, materialen en bodem. De reeks maakt deel uit van de OVAM Ecodesign Awards voor studenten.

Beluister de alle afleveringen op SoundCloud en Spotify

70770150 396349161315257 3453849030243208380 N
Meerweten Bram

Benieuwd naar wat wij samen met jou kunnen maken? Stuur eens een mailtje naar bram@dift.be en hij helpt je graag verder.

O ja, we zijn ook op zoek naar goeie samenwerkingen! Ben je een freelancer of student radio/journalistiek/audio/woordkunst en op zoek naar nieuwe projecten? Laat van je horen.