DIFT - IKEA

CONCEPT • SCENOGRAPHY

Opdracht

Voor IKEA mochten we al verschillende keren aan de slag. Zo maakten we in 2014 een interne campagne rond duurzaamheid en in 2016 een externe campagne rond vluchtelingen. 

IKEA heeft een hart voor de wereld en laat dit ook zien door de verschillende campagnes die ze jaarlijks ondernemen, zoals het iWitness-programma in een vluchtelingenkamp in Jordanië voor medewerkers van IKEA. Maar wat doe je met al die foto’s en die verhalen?

Ikea Iwitness 03

Wij bouwden een expo voor IKEA

De foto’s en verhalen werden opgehangen in een installatie die in de verschillende IKEA-winkels te zien was. Die had de vorm van de shelters waarin de vluchtelingen worden opgevangen. De teksten waren enkel leesbaar dankzij een lamp achter de prints - een verwijzing naar de IKEA Foundation die energie en licht in de vluchtelingenkampen voorziet.

Wij zorgden voor een plaats waar de foto’s en de verhalen tot hun recht komen. Daar creëerden we het gevoel dat je zelf ook deel bent van het verhaal wanneer je de foto’s bekijkt, maar ook het contrast duidelijk weergeven tussen het leven hier en het leven in Jordanië.

IKEA-Iwitness-DIFT.jpg#asset:173

Wat hebben we gedaan

  • Concept en bouw tent(oonstelling) die in alle Belgische IKEA-winkels stond
  • Ontwerp postkaarten die voor het goede doel verkocht werden
  • Interne campagne rond duurzaamheid

Interne campagne rond duurzaamheid

Voor People & Planet, de duurzaamheidsstrategie van IKEA, mochten we in 2014 een interne campagne bedenken die volledig op grappige copywriting gebaseerd was.

Ikea Duurzaamheid Dift

Team

  • Technische productie Atelier Belge, Pieter Michiels, Publistyleman
Dift Profielen Bert

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Bert. Voor het resultaat kan je surfen naar de website van IKEA.

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Bert.