DIFT - Shopping Gent Zuid

BRANDING • STRATEGY

Het shoppingcenter in het centrum van Gent had nood aan vernieuwing, zowel het gebouw als de branding. DIFT gaf Shopping Gent Zuid een nieuwe, frisse look met een speelse twist. Met de doelgroep van het winkelcentrum in het achterhoofd, bedachten we een opmerkelijke branding die gebruik maakt van emoji’s.

20200603_Gent-Zuid_Logovoorstel_Ruben_02.gif#asset:4642We kozen voor een modern en herkenbaar logo dat aanspreekt en de openheid van het shoppingcenter weerspiegelt. Van de letter ‘u’ maakten we een accolade die zich perfect leent tot speelse communicatie met emoji’s. De keuze voor emoji’s komt voort uit de waarden van Shopping Gent Zuid: helderheid en beleving. Iedereen weet wat het “lachend kakske” of de “facepalm” wil zeggen. Door emoji's te gebruiken creëren we meer beleving op een grappige en herkenbare manier. 

Dsc0223KopieNaast het logo ontwierpen we ook een campagnewebsite met een tijdlijn over de geschiedenis van de buurt en het shoppingcenter. De website werd een platform met updates over de geplande verbouwingswerken. Ook hier trokken we de branding met emoji’s door.

20200727_Shopping-Gent-Zuid_contentplan_website.png#asset:4647


Strategie

Om de nieuwe identiteit van Shopping Gent Zuid in de kijker te zetten, bedachten we een plan met strategische acties en campagnes. Het actieplan dat we opzetten zou lopen van de periode voor de verbouwingen tot ver erna. Miss Corona stak echter een stokje voor die verbouwingen dus moesten we de start van de campagne anders aanpakken. We zagen bij DIFT een kans om de online positie van het shoppingcenter te versterken. We zetten sterk in op social media, die zich ook nog eens perfect lenen voor emoji-taal.

Met de portretreeks ‘Ik koop/werk in Gent Zuid’ tonen we de diversiteit van Shopping Gent Zuid. Echte mensen met echte verhalen. Iedereen is welkom en vindt zijn weg naar het winkelcentrum. Er is maar een regel: Samen uit, samen zuid.

Gent Zuid Adshel Ge5070 High Def 3

Om mensen uit Gent naar Shopping Gent Zuid te lokken, creëerden we reeds twee campagnes die inspeelden op de centrale ligging van het winkelcentrum. In de buurt van Gent Zuid verspreidden we affiches met de boodschap dat het shoppingcenter slechts een paar minuten wandelen of fietsen is. Zo kan je er snel nog boodschappen doen of eens uitgebreid gaan shoppen.

Daarnaast spelen we voor Gent Zuid ook in op traditionele en ludieke “feest”dagen. Een moederdag- of kerstactie mogen niet ontbreken, maar ook dag van de zorg of gedichtendag laten we niet onopgemerkt voorbijgaan op de social mediakanalen. Ook de lenteacties bleken een schot in de roos te zijn waarbij mooie prijzen verloot werden met behulp van kraslotjes. 

Om de inwoners van Gent zelf deel te laten uitmaken van het center werd een wedstrijd georganiseerd, Gentse Prente. 20 foto’s door Gentse makers van het landschap of leven in de stad werden geselecteerd en tentoongesteld in de shopping. Later werden deze geveild en werd de opbrengst gedoneerd aan een goed doel.

IMG_1261kopie.jpg#asset:4680

20210322 Shopping Gent Zuid Contentplan Lenteactie Fb

Team

  • Fotografie Wouter Van Vaerenbergh, Yves Drieghe
  • Webdevelopment Breadcrumbs - Fred Lagast
  • Productie en plaatsing Replica4u
Dift Profielen Roza

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Roza

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Linda.