DIFT - The New Masters

Voor de vierde keer is DIFT te gast op Biennale Interieur in Kortrijk. Na projecten zoals een tijdelijke hotel (Eyes / Nights Only) en een designclub keren we nu terug naar de essentie van wat we zelf doen: visuele vormgeving. We nodigden 20 talentvolle vormgevers uit om met hen te werken aan de herinterpretatie van de vormgeving rond design.

De output is een twintigtal herinterpretaties van vormgeving binnen Interieur en designmagazines en -catalogi van de voorbije 50 jaar. Sommige ontwerpers baseerden zich op een kleur, andere op een stroming of merk. De - heel verscheiden - werken kan je zien in een ziekenhuis uit de jaren 70 in Kortrijk.

The New Masters Poster Online Final

TNM_Glasraam-Fien_DIFT.jpg#asset:232420 ontwerpers, 20 projecten

De ontwerpers gooien het allemaal over een andere boeg. Specht Studio i.s.m. Levi Lanser voerde een historisch onderzoek naar het design en bracht dit samen in een publicatie/poster. Wonderwalls zal - haar naam zegt het zelf - een muurschildering maken.

Adriaan Tas & Luca Beelden herinterpreteerden het iconische logo van Interieur door Boudewijn Delaere en werken aan een kamerscherm dat de gevouwen handen in huis brengt. En zij zijn niet de enigen die ruimtelijk werken. Fien Meelberghs (van DIFT) werkte eerder al samen met glaskunstenares Veerle Verschooren voor een tentoonstelling van De Invasie in Design museum Gent. Ook deze keer maken ze een glasraam, maar nu voor de kapel van het ziekenhuis waar The New Masters drie weekends lang zijn plek krijgt. Inge Rylant koos ook voor een samenwerking. Met Kewlox werkt ze aan installatie waarbij gedrukt wordt op de iconische Belgische kasten.

Sint Maartenziekenhuis Tnm Dift

Sint-Maarten ziekenhuis © Dennis De Smet

Sommige ontwerpers maken ook werk voor kinderen. Zo werkt Bureau Grusenmeyer aan een kinderboek dat zijn inspiratie vindt in het archief. En bij DIFT werken ze nog aan een schuifpuzzel waarbij elke combinatie een nieuwe vorm oplevert.

Het archief zelf verhuist ook naar Kortrijk. Zo kan je als bezoeker gaan neuzen in de magazines en catalogi die de ontwerpers inspireerden.

The New Masters zou er niet zijn zonder FUJIFILM BelgiumStockmans Kalenders & Art BooksAntalis & Arctic Paper Benelux

en onze New Masters
Adriaan Tas & Luca Beel, Nathalie Van der Massen, Inge Rylant, Specht Studio ism Levi Lanser, Toykyo, Studio Mattan, Now Is The New Later, Annelies Vanoost, Redopapers, Bureau Grusenmeyer, Corbin Mahieu, Kymo one, Kritis & Kritis, Wonderwalls, Ship of Fools, Studio Studio, Fien Meelberghs i.s.m. Veerle Verschooren en Broos Stoffels.

Ontdek nog meer over The New Masters in deze video

Dift Profielen Yves

Meer weten

Als je meer informatie wilt over dit project, kan je steeds terecht bij Yves

Wil je ook samenwerken?

Heb jij ook een project voor ons? Mail dan naar Bert.

Praktisch

Openingsuren

Donderdag 18 - Maandag 22 oktober 2018 
12.00 - 20.00

Vrijdag 26 - Zondag 28 oktober 2018
14.00 - 18.00

Vrijdag 2 - Zondag 4 november 2018
12.00 - 18.00

Locatie

St Maarten Hospital
Burgemeester Vercruysselaan
8500 Kortrijk
Belgium