Wat we doen

Bij DIFT laten we onze creativiteit los op uitdagende briefings - het drijft ons aan en houdt ons scherp. Afgelopen decennium bouwden we dan ook serieus wat expertise op. We voelen ons als een vis in het water in onderstaande vakgebieden. Scroll en gij zult ontdekken.

Branding

Een merk zonder (sterke) visuele identiteit is als een kip zonder kop ... Daar kraait geen haan naar. Echte 'brand loyalty' is het gevolg van een aantrekkelijke look & feel die consistent wordt uitgedragen. Want een goede branding is de rode draad die al je communicatiedragers verbindt. Het vertelt één overtuigend en herkenbaar verhaal. Wij creëren de identiteit waar jouw merk nood aan heeft, of het nu gaat om een opgefriste huisstijl of een kersverse totaalbranding. 

Denk: naamgeving, brand guide, logo & templates.

Bekijk onze Brandingprojecten

Strategie

Elke activiteit van een organisatie hoort te vertrekken vanuit de merkwaarden - ook de communicatie. Door die focus te bewaren op de lange termijn weet het publiek waar je voor staat en wat je voor hen kan betekenen. En dat loont in de cijfers. Hoe scherper de strategie, hoe sneller je jouw doelen haalt. DIFT helpt je met het opzetten van een vakkundige merkstrategie en vertaalt die naar een doelgerichte communicatiestrategie en -plan. 

Denk: tone-of-voice, positionering, merkarchitectuur, USP’s, workshops …

Bekijk onze Strategieprojecten

Communicatie

Een merk heeft altijd nood aan eenduidige activatie. Een effectieve campagne (die klopt met je identiteit) brengt je publiek in aanraking met je brand. Wat dat ook mag zijn, tegen een uitdagende briefing zeggen wij nooit nee. Maar we blijven ook kritisch. Wij zien briefings als een pingpongspel: een eerlijke mening terugkaatsen wanneer we merken dat er betere oplossingen bestaan om het doel te raken. We zien onszelf als meedenkers (en niet louter uitvoerders). Communicatie vind je zo breed als de horizon: van eenmalige flitsende campagnes on-en offline tot doorlopende merkcommunicatie. 

Denk: website, contentplannen op maat, doelgericht drukwerk van alle soorten …

Bekijk onze Communicatieprojecten

Concept

Als creatieve bollebozen staan we altijd klaar om ons hoofd te breken over knallende concepten. Zo eentje waar je van denkt: “Toeme, dat ik daar niet op gekomen ben.” Wij brainstormen maar al te graag tot in de late uurtjes. 

Denk: tijdelijke invulling, ruimtelijke installaties, stadsbeleving, tentoonstellingsconcept …

Bekijk onze Conceptprojecten

Productie

DIFT voelt zich thuis in verschillende mediamarkten (niet de winkel). We vermijden de klassieke recepten voor radio of televisie en kiezen voor beeld en geluid met een apestaartje. We vertalen sterke verhalen naar opvallende video’s, podcasts of radio. Zo brengt ons mediateam je boodschap creatief over en weet je dat die ook echt binnenkomt bij je publiek.

Denk: campagnevideo’s, bedrijfsfilms, podcasts, radioprogramma’s …

Bekijk onze Productieprojecten
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact