Collectie van de Gentenaar

Een digitale wind door het Gentse erfgoed

Stedelijk erfgoed, het is een goudmijn aan objecten en verhalen. Nu Gent volop digitaliseert, blijft heel wat waardevolle kennis stof vangen binnen de muren van erfgoedinstellingen. Om haar inwoners terug dichter bij hun cultuur te brengen blies Stad Gent ‘Collectie van de Gentenaar’ leven in: een technologische belevingsruimte die rondreisde in drie stadswijken. En wij kleurden dat plaatje mooi in.

Een branding met gaatjes

De collectie verbindt verschillende Gentse musea en organisaties in een digitaal archief. Grafisch linken we ernaar door het gebruik van de typerende perforaties uit een archiefkaart. Deze perforaties gebruiken we ook als beeldkader (met enkele ‘ringverstevigers’) om kleur aan het geheel te geven. De grote dragers die volgden waren flyers, affiches en de website.

Een duik in het archief

De archiefbeelden selecteerden we zorgvuldig tussen objecten van de Gentenaar. Die vonden we in het arsenaal van S.T.A.M., Huis van Alijn, Design Museum Gent en het Industriemuseum. Tenslotte creëerden we ook een Engelse variant: Collections of Ghent. Deze kreeg een eigen logo en merkstrategie die paste binnen het kader van de Europese partners.

Partners

Hardware & Software
Fisheye
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact