De Krook

Eenvoudig navigeren met je neus tussen de boeken

De Krook is dé inspiratieplek voor kennis, cultuur en innovatie in Gent. Mensen komen er om boeken te lezen en te ontlenen, om te werken, te vergaderen, te ontmoeten of te innoveren. Maar in al die functies raak je al eens verdwaald. En laat dat nu net de knoop zijn die onze wayfinding probeert te ontwarren.

Zorgen voor een aangename customer journey, dat was ons doel. Vormelijk geïnspireerd door de strakke architecturale lijnen van het gebouw, werd De Krook ons canvas. Zo stelden we een iconenset op voor de vijf types bestemmingen, van boeken tot innovatie. Deze dienden als basis voor de signalisatie en gaven leven aan de iconen voor de zalen, partners en ontmoetingsplekken.

De verdiepingen zagen we als het belangrijkste oriëntatiepunt. Weerkerende grote cijfers zetten meteen de tone-of-voice van de signalisatie: toegankelijk, open en positief. We voegden daar ook praktische pictogrammen aan toe voor alle richtingaanduidingen en nutsvoorzieningen.

Van bib naar boek

De iconen die we creëerden voor de Gentse bibliotheek vonden hun weg naar de internationale publicatie ‘Iconism’. Dit boek is dé referentie voor inspirationele pictogrammen en symbolen.

Partners

Productie & installatie
Replica4U
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact