Duidelijk

Een heldere podcast voor De Morgen

Eind 2020 ging De Morgen in zee met DIFT voor de podcastreeks Gérard & ik en twee maanden later kwamen ze opnieuw aankloppen: “We willen een actua-podcast maken met de krachtige actualiteit van De Morgen, maar wel in een DIFT-jasje.” Wij doken met plezier de studio in.

In het eerste seizoen van Duidelijk brachten we helderheid over complexe thema’s dankzij experts en journalisten van De Morgen. Elke aflevering draait rond een thema dat zodanig veel besproken is, dat je door het bos de bomen niet meer ziet. Jij kijkt waarschijnlijk ook elke dag naar het nieuws, leest de krant, hoort elk uur een update via de radio én je krijgt ook nog vier keer per dag een pushmelding via je telefoon. Hoe meer we zien, horen en lezen, hoe minder we weten.

Samen met De Morgen bedachten we een concept waarin we journalistiek op een laagdrempelige manier brengen. Elke aflevering bevat daarom een gesprek tussen Bram Vuylsteker en een expert in het topic. Die gesprekken worden afgewisseld met reportages van Anke Van Meer. Zij gaat elke week op pad en zoekt naar menselijke verhalen rond dit thema. Zo brengen we interessante en relevante info, op maat van de luisteraar. Na elke aflevering ben je mee met de belangrijkste actualiteit en voel je je alweer een half uurtje slimmer.

Partners

Bram Vuylsteker
Anke Van Meer
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact