Hektor

Bed & branding

In 2021 zwaaiden de scheppers van DIFT, Bert en Yves, het agency-leven vaarwel en trokken ze naar Lanzarote voor een nieuw levenswerk: een artistieke B&B en boerderij openen. Van merkbouwer naar landbouwer dus. Als afscheidscadeau gaven we hun nieuwe artisanale project een huisgemaakte branding.

De B&B kreeg de naam Hektor, verwijzend naar de overleden geliefde hond van het koppel. Net als de naam, zou ook de branding een heel persoonlijk gevoel uitdragen. Eentje die uitnodigt, verwelkomt en verwarmt. Het logo weerspiegelt de gemoedelijke sfeer. We vertrokken hiervoor van een bestaand lettertype en gaven de vormen en textuur een eigen tweak. De letters maakten we met opzet ‘imperfect’. Zo tonen we de ambachtelijke en artistieke kant van Hektor.

De iconenset bestaat uit een reeks handgeschilderde symbolen. Als eerste tekenden we een abstracte afdruk van een hondenpootje, waarmee we knipogen naar de trouwe viervoeter. De iconen die volgden, verwijzen naar de ambachten van Lanzarote en de vegetatie rond het landgoed. Naast de symbolen, voegden we een beeldkader toe met afgeronde bogen. Deze refereert aan de kenmerkende golvende dakpannen boven de hoofdingang van het gebouw.

Het fleurige, natuurlijke kleurenpalet geeft een extra laag aan de branding. We voegen er een portie vakantie, zomer en vrolijkheid aan toe. Elke tint vertegenwoordigt een element van Hektor. Zo verwijst het oranje naar de dakpannen, het geel naar de guaves en het groen naar de cactussen.

Naast een vakantieplek en boerderij staat ook kunst en activisme op de kaart. Hektor nodigt kunstenaars en activisten uit om een betere en mooiere wereld te creëren, vanuit een van de meest inspirerende eilanden van Afrika. Artiesten zijn er dus van harte welkom om in het atelier te komen werken, inspireren en ontwerpen. Voor dit Artist & activists in Residence-programma maakten we een afgeleid logo. Dit label toont de afkorting A.I.R. in hetzelfde handgeschreven lettertype.

Partners

Fotografie
Yves Drieghe
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact