IKEA

Interne communicatie met (Zweedse) ballen

Een uitleg over wat IKEA doet, is misschien wat overbodig. Maar we geven wel graag een woordje uitleg over wat DIFT precies voor IKEA doet. Wij zijn een vaste partner voor de interne communicatie van de Belgische afdelingen van de meubelgigant. Regelmatig bedenken we daarom acties en campagnes om de werknemers te informeren, te sensibiliseren of gewoon in de bloemetjes te zetten. We highlighten graag enkele van onze favorietjes.

Radio Komplimang

Om de IKEA-medewerkers na een jaar vol lockdown opnieuw gemotiveerd te krijgen, bedachten we in 2021 het concept ‘Radio Komplimang’: een driedaagse radiomarathon op de werkvloer waarin medewerkers elkaar complimentjes en een plaat konden schenken. 

Na drie weken vette schijven en lieve woorden te verzamelen, boetseerden we alles tot een grote radioshow, die drie dagen van 7u tot 19u in elke Belgische IKEA te horen was. Aan de Vlaamse kant schakelden we onder andere Heidi Van Thielen (Q-Music/JOE FM) en Tom De Cock (MNM) in als presentatoren. Wallonië kon genieten van David Antoine (RTL-TVI/Radio Contact) en Adrien Devyver (RTBF).

Leap year of sustainability

2020-2021 was voor IKEA het meest duurzame boekjaar ooit, hun Leap Year Of Sustainability. CEO Jesper Brodin - de grote baas van IKEA wereldwijd - gaf elk land de opdracht om hun concrete stappen op vlak van duurzaamheid aan hem te presenteren. 

IKEA België wou natuurlijk de beste punten van de klas. Daarom kozen we niet voor een klassieke powerpoint of explainervideo, maar voor een audio first-verhaal met een vertelstem, sprekers en quotes ertussen. Om het geheel ook visueel aantrekkelijk te maken, voegden we slowmotionbeelden toe. Het concept viel zo hard in de smaak dat we ook een Vlaamse en Franse versie mochten maken om af te spelen in de winkels.

Wat de klant zegt

Iedereen was dolenthousiast! Het verschil met andere landen was zeer groot qua design. Dus dikke proficiat en bedankt voor al jullie harde werk. - Jesper Brodin (CEO IKEA International)

Partners

Radio Komplimang
Mediamixer
Geluid
Jimi Dewulf
Assistent audio
Jill Vennekens
Opname en montage audio
Mediamixer
Regie beeld
Jochen Decostere
Camera en montage beeld
Bram Luyten
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact