VIERNULVIER

Vooruit, achteruit!

In het hartje van Gent pronkt het statige gebouw De Vooruit, waarin het kunstencentrum VIERNULVIER zich bevindt. Een plaats vol cultuur en ontmoeting, die niet weg te denken is uit de geschiedenis van de stad. Maar hoe geef je meer dan honderd jaar herinneringen weer in één duidelijk overzicht? DIFT zocht en vond de ideale oplossing: de Timewalker.

Geschiedenis en technologie gaan in dit project hand in hand. Samen met partner Ocular ontwierpen we een technologisch hoogstandje waarbij je makkelijk door honderd jaar verhalen wandelt. Deze verhalen werden zorgvuldig geselecteerd door Kristin Verboven en Paule Verbruggen van Amsab en gegroepeerd volgens drie thema’s: het monument, het engagement en de kunstenaars.

De Vooruit, en later VIERNULVIER, speelt niet enkel een hoofdrol in de geschiedenis van de stad maar ook in de persoonlijke geschiedenis van zijn inwoners. Elke Gentenaar heeft wel een sappige anekdote te vertellen over hun avonturen in of rond het kunstencentrum. Misschien vond je er wel je eerste grote liefde? Of misschien was jij wel aanwezig op het iconische concert van Nirvana? Ook die persoonlijke verhalen kregen hun plaatsje in de Timewalker. Aan de hand van de #Vooruit konden alle liefhebbers hun eigen herinneringen toevoegen aan de Vooruit-geschiedenis.

Partners

Hardware & Software
Ocular
Redactie
Kristin Verboven, Paule Verbruggen (Amsab)
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact