Gewoonweg iconisch

Zo nu en dan reikt ons werk verder dan ons Belgenlandje. We krijgen dan een belletje van een internationale organisatie die op ons werk is gestoten en vraagt of ze dat eens in de spotlight mogen zetten. Met een bescheiden toon, maar een fiere blik klinkt het bij ons dan “Ja hoor!”.

Deze keer omvat het een project van afgelopen jaar. Alle Gentenaren die graag eens met de neus tussen de boeken zitten, zullen ongetwijfeld weten waar we het over hebben. Voor zij die niet tot die groep behoren: onze signalisatie voor De Krook.

Vormelijk lieten we ons inspireren door de typerende strakke architecturale lijnen van het gebouw. Met het gebouw als canvas, lieten we onze creativiteit los op de wayfinding, zowel binnen als buiten. Zo heten we alle Gentenaren meteen een warm welkom bij hun eerste stappen in het gebouw. En ook dat konden ze bij Sandu Publications wel smaken!

De iconen die we creëerden voor de Gentse bibliotheek vonden hun weg naar hun internationale publicatie ‘Iconism’. Dit boek is dé referentie voor inspirationele pictogrammen en symbolen. De designs worden ingedeeld in drie topics: visuele identiteit, wayfinding (that’s us!) en interactief ontwerp. Met deze bundel willen ze de ingenieuze en impactvolle stijlen van ontwerpers van over de hele wereld in de verf zetten en het belang van effectieve communicatie in ons dagelijks leven benadrukken.

Nog meer nieuws

Al het nieuws
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact