PODWAT?

Move over, radiostar! Podcasts hebben steeds meer luisteraars, ook in Vlaanderen. Van moordmysteries tot politieke debatten of verhaaltjes voor het slapengaan, keuze zat. Podcasts worden in de file beluisterd, in de trein, tijdens het koken, de afwas, … wat aansluit bij de manier waarop we tegenwoordig omgaan met media. We multitasken media en combineren steeds vaker schermen. Klassieke media worden stevig door elkaar geschud en podcasts winnen steeds meer aan belang. En dat is een boot die DIFT niet zomaar liet voorbij varen. We sprongen er met alle plezier op en gingen aan de slag met een aantal reeksen voor verschillende projecten.

Over de podcasts van DIFT

Fem5 podcast

“Hey queers and queens!”

The FEM5 Podcast is een podcast voor queens, door queens. Het is een podcast over de diversiteit binnen een creatief universum van artiesten. Verschillende drag performers van verschillende nationaliteiten en achtergronden worden uitgenodigd om hot topics uit de drag community te bespreken. Als webshop voor dragqueens, door dragqueens, maakt FEM absoluut deel uit van die specifieke community. Wie is die community en wat houdt drag in voor zij die het belichamen?

OVAM Podcast

OVAM is een Vlaamse overheidsinstantie die ervoor zorgt dat Vlaanderen op meer bewuste wijze omgaat met afval, aankopen en materialen.

De podcast van OVAM laat ontwerpers aan het woord die een steentje bijdragen aan onze planeet. Designers uit uiteenlopende sectoren bespreken wat ecodesign voor hun betekent. Is het upcycling of recycling? Is het een duurzame jeansbroek of een drinkbus? Deze reeks maakt deel uit van de Ecodesign Awards voor studenten. Door de makers van vandaag aan het woord te laten wil OVAM de kersverse makers van morgen inspireren en activeren.

We Are Activists

Kan een creative agency ook deelnemen aan activisme? Of welke commerciële organisatie dan ook? DIFT lanceerde de podcastreeks We Are Activists om een platform te bieden aan bedrijven en organisaties die oprecht -zonder reclametrucjes of greenwashing- de wereld willen verbeteren op hun eigen manier. Zo ziet DIFT het ook: activisme als onderdeel van ondernemen.

Alle beetjes helpen. Als organisatie, laat staan als individu, kan je maar zoveel doen op een dag of in een leven. Zoals oprichter Yves ooit zei in een stuk naar aanleiding van de lancering van de podcast: “Choose your battles.” Laten we elkaar inspireren en doen wat we kunnen, dan schieten we al een heel eind op.

GoBelgym

2020 wordt een spannend jaar voor de gymnastiekfederatie van Vlaanderen. De meisjes toestelturnen - aka Team BELGYM - mogen namelijk naar Tokyo voor de Olympische Spelen in juli. Van de elf gymnasten die nu in de running zijn, gaan er uiteindelijk vier door naar de Spelen zelf. De komende maanden zullen de topsporters dus alles op alles zetten om hun plekje in de top vier te veroveren. Om supporters kennis te laten maken met de topgymnasten en heel Vlaanderen warm te maken voor de Spelen, hebben we een GO BELGYM-podcastreeks gemaakt. We spraken er met de meisjes over hun drijfveren, passies en wat ze zoal leuk vinden wanneer ze niet aan het turnen zijn. Go BELGYM!

Nog meer nieuws

Al het nieuws
Laat ons weten hoe we jou kunnen helpen
Contact